Vista de Alicante España 2014-07-04 DD 49Η προγραμματισμένη δραστηρότητα C6 του προγράμματος επρόκειτο να λάβει χώρα από 26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2020 στο Αλικάντε της Ισπανίας με συμμετέχοντες τους: Αικατερίνη Χριστοδούλου (Αρχηγός, Συντονίστρια), Νικόλαος Παναγιωτόπουλος (Συνοδός, Μέλος της Παιδαγωγικής Ομάδας), Βασιλική Μαρία Φώτσαλη ( τάξη Α5), Σοφία Κουτρομάνου (τάξη Β1) και Σταυρούλα Ανδράννα Δήμου (τάξη Γ1).

Η δραστηριότητα προέβλεπε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, επίσκεψη και διανυκτέρευση στο νησί Tabarca, προστατευόμενο υγροβιότοπο της Ευρωπαικής Ένωσης, όπου οι συμμετέχοντες θα μελετούσαν δείγματα από τη χλωρίδα και την πανίδα του νησιού, θα κατασκεύαζαν αστρολάβο και θα συμμετείχαν σε θαλάσσα σπορ. Επίσης είχαν προγραμματιστεί οι ακόλουθες δραστηριότητες: επίσκεψη στην παλιά πόλη του Αλικάντε και στο κάστρο της Santa Bárbara, επίσκεψη και ξεναγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής πόλης του Lucentum καθώς και ανάβαση, συνοδεία έμπειρων ορειβατών, σε βουνό της περιοχής. Για όλες τις δραστηριότητες είχαν εκπονηθεί ειδικά φύλλα εργασίας (study kits) ενώ είχαν «χαραχτεί» διαδρομές με την εφαρμογή Wikiloc.

Δυστυχώς, η δραστηριότητα ματαιώθηκε από το Ισπανικό Υπουργείο Παιδείας δύο εβδομάδες πριν από την πραγματοποίησή της λόγω ανωτέρας βίας (COVID-19).