Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ΚΑ2 ROOTS/ «Routes to Outdoor Oriented Teaching and Sustainability» πραγματοποιήθηκε από 19 έως 25 Μαρτίου 2019 στη Σουηδία η Μαθησιακή Δραστηριότητα C4 με τη συμμετοχή 11 εκπαιδευτικών και 25 μαθητών/τριών από τα 5 συνεργαζόμενα σχολεία. Στη συνάντηση συμμετείχαν δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου, η Κ. Χριστοδούλου και η Μ. Παναγιωτοπούλου, συντονίστρια και μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος αντίστοιχα, και τρεις μαθήτριες της Γ’ τάξης, η Ελένη Ευθυμίου, η Μαρία Μαρκάκη και η Χαρά Σπαθαράκη.

Η πολυεθνική ομάδα επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο σουηδικό σχολείο Hersby Gymnasium, που διοργάνωσε τη μαθησιακή δραστηριότητα, στην παλιά πόλη της Στοκχόλμης, στο Γεωπάρκο και Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς του ορυχείου χαλκού στο Falun και πέρασε τρεις μέρες στο χιονοδρομικό-περιβαλλοντικό κέντρο Grövelsjön, κοντά στα σύνορα με τη Νορβηγία κάνοντας διαδρομές cross country ski και παρακολουθώντας διαδραστικά σεμινάρια σε θέματα Γεωλογίας, Γεωγραφίας, Κλιματικής Αλλαγής και ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Ευχαριστούμε τους Σουηδούς συνεργάτες και φίλους μας για την αξέχαστη εμπειρία ζωής που μας προσέφεραν και συγχαίρουμε τις τρεις μαθήτριές μας για την άψογη συμπεριφορά και την θετική συνεργατική τους συνεισφορά σε όλους τους τομείς κατά τη διεξαγωγή της Μαθησιακής Δραστηριότητας.