ROOTS C3 5Στη συνάντηση συμμετείχαν η Συντονίστρια του προγράμματος Αικατερίνη Χριστοδούλου και η εκπαιδευτικός της Παιδαγωγικής Ομάδας Καλλιόπη Μπεχράκη

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης C3: Τeachers’ Τraining Εvent, οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν εξορμήσεις στο πεδίο προκειμένου να εξοικειωθούν με τη χρήση της εφαρμογής Wikiloc για το σχεδιασμό φύλλων εργασίας κυρίως στα μαθήματα των Φυσικών επιστημών (Γεωγραφία, Γεωλογία, Χημεία, Γραμμικό Σχέδιο). Σε αυτό το πλαίσιο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη Kapodistria, το σπήλαιο Skocjan, το, εκτός πλέον λειτουργίας, ορυχείο υδραργύρου Antony Rov, το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης CSOD Vojsko, το μετεωρολογικό σταθμό στο Hudournik και την πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα. Επίσης παρευρέθηκαν σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Idrija κατά την οποία οι Συντονιστές από όλες τις χώρες συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά. Στην εκδήλωση επίσης απαγγέλθηκαν ποιήματα στις γλώσσες των χωρών του προγράμματος. Η Αναστασία Κεσκεσιάδου απήγγειλε το ποίημα του Κ. Καβάφη «Ιθάκη».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Συντονίστρια του Προγράμματος Johanna Arnosdottir και η Ελληνίδα Συντονίστρια Αικατερίνη Χριστοδούλου έδωσαν συνέντευξη στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων διάχυσης του προγράμματος. Επίσης εκδηλώθηκε ενδιαφέρον για συνεργασία σε νέο πρόγραμμα Erasmus+KA2 μεταξύ του Ελληνικού και του Σουηδικού σχολείου με εκκίνηση το σχολικό έτος 2020-2021.

ROOTS C3 1     ROOTS C3 2
 ROOTS C3 3    ROOTS C3 4