Στη συνάντηση συμμετείχαν η Συντονίστρια του προγράμματος Αικατερίνη Χριστοδούλου και οι εκπαιδευτικοί-μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας Αναστασία Κεσκεσιάδου, και Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της Διεθνικής Συνάντησης πραγματοποιήθηκαν δύο συνεδριάσεις.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση στις 27/9/18, έγινε ανάγνωση της ενδιάμεσης αναφοράς του προγράμματος από τη Συντονίστρια Johanna Arnosdottir προκειμένου να προστεθούν στοιχεία από τους Συντονιστές κάθε χώρας, όπως και συνέβη. Το τελικό κείμενο συντάχθηκε και η αναφορά υπεβλήθη επί τόπου.

Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση στις 28/9/18 αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Η επόμενη κινητικότητα, C4 Learning Activity/ Short term exchanges of groups of pupils, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα στη Σουηδία από 19/3/2019 έως 25/3/2019 και από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν 2 εκπαιδευτικοί και τρεις μαθητές.
  • Η κινητικότητα C5 Learning Activity/ Short term exchanges of groups of pupils, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Ισλανδία από 19/9/2019 έως 25/9/2019
  • Η κινητικότητα C6 Learning Activity/ Short term exchanges of groups of pupils, θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Ισπανία από 26/3/2020 έως 1/4/2020. Συμφωνήθηκε επίσης μέσα στις ίδιες ημερομηνίες να πραγματοποιηθεί και μία επιπλέον Διεθνική Συνάντηση.
  • Η τελευταία Διεθνική Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Ελλάδα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το σχολείο όπου τους υποδέχθηκε επισήμως η Διευθύντρια, το Δημοτικό Μουσείο της πόλης, την πόλη Kapodistria και το σπήλαιο Skocjan. Επίσης παρευρέθηκαν σε εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Idrija κατά την οποία οι Συντονιστές από όλες τις χώρες συμμετείχαν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για την ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά. Στην εκδήλωση επίσης απαγγέλθηκαν ποιήματα στις γλώσσες των χωρών του προγράμματος. Η κ. Αναστασία Κεσκεσιάδου απήγγειλε το ποίημα του Κ. Καβάφη «Ιθάκη».

ErasmusKA2 ROOTS slovenia 2018