afisa iz symposiouΣτις 16 και 17 Φεβρουαρίου 2017 έλαβε χώρα στο 2ο ΓΕΛ Γέρακα το ΙΖ' Μαθητικό Συμπόσιο του Δικτύου Λυκείων Αττικής του Προγράμματος Συνεργαζομένων Σχολείων (ASPnet) UNESCO με θέμα «Συνυπάρχω, Συνανήκω, Συμπορεύομαι: Θεσμικό πλαίσιο, Κατακτήσεις και Προοπτικές».

Το σχολείο μας συμμετείχε με δεκαμελή αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τις μαθήτριες της Α΄ τάξης:Ζαχαρύλα Μεγαγιάννη, Μαριαλένα Λύγκα και Δανάνη Θεοδωρακάκου,της Β΄ τάξης: Σοφία Γεωργιάκου, Σοφία Σπύρου και μαγδαληνή Δήμου, και της Γ΄ τάξης Ιωάννα Μακαριγάκη, Ιωάννα Βασιλάκη, Κατερίνα Καρατζούνη και Έλενα Κεραμιδά.

Τον συντονισμό, την προετοιμασία και τη συνοδεία των μαθητριών ανέλαβαν οι συντονίστριες UNESCO καθηγήτριες του σχολείου μας κκ Χαραλαμπία Κανελετοπούλου (Φιλόλογος) και Αικατερίνη Χριστοδούλου (Αγγλικής Γλώσσας).

Κατά τη διεξαγωγή του Συμποσίου, οι 220 μαθητές/τριες που συμμετείχαν από τα 22 συνεργαζόμενα σχολεία του Δικτύου Λυκείων Αττικής (ASPnet) UNESCO χωρίστηκαν σε 15 ομάδες εργασίας, οι οποίες επεξεργάστηκαν θέμα κατά την πρώτη μέρα και παρουσίασαν τα πορίσματά τους στην ολομέλεια τη δεύτερη μέρα του Συμποσίου.

Η καλλιτεχνική συμμετοχή του σχολείου μας ήταν θεατρικό δρώμενο που παρουσιάστηκε επί σκηνής από τις εννεά συνέδρους του Ραλλείου συνοδεία πιάνου από τηνν δέκατη σύνεδρο Σοφία Σπύρου. που Ευχαριστούμε θερμά την Δρ Μαρία Παναγιωτοπούλου, φιλόλογο-θεατρολόγο του σχολείου μας για την σκηνοθεσία και τη διδασκαλία του δρώμενου.

Τέλος, το σχολείο ευχαριστεί την Πρόεδρο και την Ταμία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ραλλέίου Λυκείου κκ Καλλιρόη Ξανθάκου και Έλλη Αγγελή, οι οποίες φρόντισαν για τη μεταφορά των μαθητριών προς και από το 2ο ΓΕΛ Γέρακα κατά το διήμερο της διεξαγωγής του Συμποσίου.

unesco 2017 1 unesco 2017 2